Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Salamino Italiano con Parmigiano Reggiano - włoskie salami dojrzewające z dodatkiem parmigiano reggiano
Pakowane próżniowo, masa netto: 160g
Salamino Italiano con Parmigiano Reggiano - włoskie salami z dodatkiem parmigiano reggiano
Składniki: włoskie mięso wieprzowe, ser Parmigiano Reggiano z apelacją DOP-ChNP (mleko krowie, sól, podpuszczka) 4%, sól, dekstroza, aromaty, przyprawy. Przeciwutleniacz: askorbinian sodu, konserwant: azotyn sodu, azotan potasu. Na 100g produktu końcowego użyto 153g wieprzowiny,
Nie zawiera glutenu.
Bortolotti Salumi to rodzinna firma, której działalność rozpoczęła się w 1930 roku od sklepiku spożywczego. Aktualnie jest nowoczesną wytwórnią mięsnych produktów, którą prowadzi pan Mario Bortolotti z synami. Zakład położony jest w maleńkiej miejscowości Cene w Dolinie Seriana w regionie Lombardii, otoczony górami, wzgórzami i lasami. Wszystkie specjały wytwarzane są wg tradycyjnych receptur pochodzących zarówno z Lombardii, jak i z całych Włoch.
Salami będzie pyszną przystawką, świetnie sprawdzi się do deski wędlin, ale i po prostu na kanapkę.
Przechowywać w temperaturze do +22°C, po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Producent: Bortolotti Salumi, Lombardia, Włochy
Masa netto: 160g
Pakowane próżniowo.
Należy spożyć do: 16.12.2024