Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Sapor di Tartufo – krem z czarnych trufli i borowików. Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Słoik 80g
Ceniony i znany na całym świecie, od lat jest wizytówką firmy Inaudi. Tworzą go składniki najwyższej jakości, selekcjonowane ręcznie - zgodnie z tradycją, aby w procesie produkcji nie umknęła ani odrobina smaku i aromatu.
Ten skoncentrowany krem o aksamitnej strukturze jest doskonałym dodatkiem do wszelkich pierwszych dań (ryż, tagliatelle, gnocchi itp.), do filetów mięsnych, pieczeni, do fondue oraz do wszelkich dań, które podsunie wyobraźnia.
Sos ten stosuje się na koniec gotowania, rozcieńczając jedną łyżeczkę Sapor di Tartufo Inaudi na osobę z odrobiną oliwy z oliwek, śmietanką lub wodą z gotowania makaronu i przyprawami.
Masa netto 80g
Producent: Inaudi, Włochy
Składniki: borowiki 84%, oliwa extra vergine z oliwek, trufle czarne letnie (Tuber Aestivum Vitt.) 3%, marchew, cebula, sól, zioła, przyprawy, korektor kwasowości kwas mlekowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 590kJ/142kcal; tłuszcze 11 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7 g, węglowodany 6,7 g, w tym cukry 1,5 g, białko 2,8 g, sól 1,6 g.
Produkt bezglutenowy.
Przepis na makaron Pappardelle z sosem truflowym Sapor di Tartufo
Składniki dla 4 osób: 400 g makaronu Pappardelle 4 łyżeczki sosu truflowego Sapor di Tartufo Inaudi, 200ml śmietany, 50g masła, starty parmezan do posypania, sól i pieprz
Przygotowanie: ugotować makaron w osolonej, wrzącej wodzie al dente (czas gotowania podany na opakowaniu); na patelni rozpuścić masło, dodać sos truflowy i śmietanę, dobrze wymieszać i podgrzewać na małym ogniu. Dodać na patelnię ugotowany makaron i wymieszać, posypać startym parmezanem. Smacznego!