Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Sardenaira - sos na bazie włoskich pomidorów, z oliwkami Taggiasche, kaparami i anchois, Carli
Masa netto: 270g
Anchois, kapary, włoskie pomidorowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść oliwek Taggiasca. Sos Sardenaira to prawdziwa symfonia smaków, która zaskoczy Cię każdym połączeniem: od ponadczasowego makaronu po wspaniałą domową pizzę.
Aksamitny sos o bogatym bukiecie smaków i idealnej, kremowej konsystencji - wypróbuj go na różne sposoby, np.: - na domowej pizzy,- do bruschetty,- w połączeniu z makronem lasagne,- na foccaci.
Składniki: pulpa pomidorowa 72%, oliwki Taggiasca 10%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 7%, kapary 4%, anchois 4% (sardela, sól), cukier, sól, bazylia genueńska DOP 0,5%, czosnek, oregano, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zawiera ryby.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia: 549 kJ / 131 kcal, tłuszcze: 9,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,5 g, węglowodany: 7,6 g, w tym cukry: 6,6 g, błonnik: 1,3 g, białko: 7,8 g, sól: 2,3 g.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 270g
Producent: Fratelli Carli, Luguria, Włochy
Masa netto: 270g
Producent: Fratelli Carli, Luguria, Włochy