62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Sardyński chlebek Pane Carasau 250g

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Masa netto: 250g

  • 21,90 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Składniki: semolina pszenicy durum, woda, sól, drożdże piwne.

Pane Carasau to tradycyjne pieczywo z Sardynii, tradycja jego wytwarzania liczy sobie ponad 1000 lat, chlebek był pożywieniem sardyńskich pasterzy i rolników, ponieważ można go przechowywać przez długi czas. Wypieka się go w piecach opalanych drewnem. Tradycyjny arkusz tego pieczywa ma kształt to okręgu o średnicy około 50 cm. We Włoszech chlebek nosi też nazwę carta musica, czyli papier nutowy, ze względu na to, że jest bardzo cienki.

Na Sardynii we wszystkich restauracjach, trattoriach pane carasau podaje się jako pieczywo, a także jako smaczne czekadełko.

Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech

Masa netto: 250g

  • Filippone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Amedei
  • Bonfante
  • Le Asolane
  • Ronco Luigina
  • Simorgh S.N.C.
  • Frantoio Moscato
  • Gusto Toscano
  • Sa Marigosa
  • NOVELLA
  • PastaJesce
  • Inaudi
  • Mozzarisella
  • Le Veneziane
  • Quore Puro
  • Natural Boom
  • Dolcezze Del Forno
  • Nord Salse
  • Tiberino
  • BUSTI
  • Fattorie Fiandino
  • Apulia Food
  • Verys
  • Eurocaf
  • API Food
  • San Giuliano
  • IAQUILAT
  • Pasta Bertoli
  • Acetaia Mussini
  • Galup
  • Marilungo Campofilone
  • Deseo
  • La Bottera
  • Happy Mama
  • Bortolotti Salumi
  • Streglio
  • Argiolas Formaggi
  • Fratelli CARLI
  • OPERA 140
  • iFerrari
  • Madama Oliva
  • Frescolat
  • Galfre'