62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Sardyński chlebek Pane Carasau 250g

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Masa netto: 250g

  • 21,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Sa Marigosa
  • Dostępność:

    Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Składniki: semolina pszenicy durum, woda, sól, drożdże piwne.

Pane Carasau to tradycyjne pieczywo z Sardynii, tradycja jego wytwarzania liczy sobie ponad 1000 lat, chlebek był pożywieniem sardyńskich pasterzy i rolników, ponieważ można go przechowywać przez długi czas. Wypieka się go w piecach opalanych drewnem. Tradycyjny arkusz tego pieczywa ma kształt to okręgu o średnicy około 50 cm. We Włoszech chlebek nosi też nazwę carta musica, czyli papier nutowy, ze względu na to, że jest bardzo cienki.

Na Sardynii we wszystkich restauracjach, trattoriach pane carasau podaje się jako pieczywo, a także jako smaczne czekadełko.

Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech

Masa netto: 250g

  • Le Asolane
  • Simorgh S.N.C.
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • Happy Mama
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Derby
  • Ronco Luigina
  • La Bottera
  • Amedei
  • PastaJesce
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Mozzarisella
  • Gusto Toscano
  • API Food
  • Tiberino
  • BUSTI
  • Sa Marigosa
  • IAQUILAT
  • Eurocaf
  • Inaudi
  • OPERA 140
  • Marilungo Campofilone
  • Filippone
  • Bortolotti Salumi
  • Galfre'
  • Acetaia Mussini
  • Mama Said
  • Galup
  • Nord Salse
  • Natural Boom
  • Streglio
  • Apulia Food
  • Quore Puro
  • Pasta Bertoli
  • KELPEAT
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • Deseo
  • Dolcezze Del Forno
  • San Giuliano
  • Verys
  • iFerrari
  • Madama Oliva
  • Fattorie Fiandino
  • Frantoio Moscato
  • Pronti Via
  • Frescolat