62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecz., 280g

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecznikowym.
Masa netto 280g.

  • 24,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Sa Marigosa
  • Dostępność: Jest Jest  (19 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecznikowym.

Składniki: karczochy 64%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.  Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Masa netto 280g.


Delikatne, najsmaczniejsze części karczochów sardyńskich, czyli serca, to pyszna przekąska, świetny dodatek do sałatek, pizzy, sosów do makaronu.
Karczochy pochodzą z upraw producenta, firmy Sa Marigosa, które znajdują się na wyjątkowym półwyspie Sinis na Sardynii, który posiada szczególny mikroklimat.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt wegański.

Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy

 

Wołowe kieszonki z karczochami i orzechami włoskimi

 

Składniki:

1kg polędwicy cielęcej

100g obranych orzechów włoskich

100g boczku wędzonego

8 karczochów Sa Marigosa

4 łyżki startego sera (np. Parmezanu)

szklanka wina

pół czerwonej cebuli

szałwia i tymianek

żółtko jaja,

litr rosołu

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

nić kuchenna

 

Sposób przygotowania:

Pokrój mięso na plastry tak, by każdy plaster rozciąć po środku, by utworzył kieszonkę. Posiekaj karczochy, orzechy, boczek, parmezan i przyprawy. Wypełnij kieszonki obficie farszem i zwiąż nitką tak, by farsz nie wyciekł podczas smażenia. Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i dołóż kieszonki. Postaraj się przypiec je z wierzchu, dzięki czemu nie utracą swoich soków. Podlej mięso winem. Podsmażone kieszonki ułóż w brytfance, wlej z patelni powstały sos i dolej rosół. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekaj jeszcze 20 minut. Gotowe kieszonki podawaj polane sosem winno-rosołowym.

  • Tiberino
  • Belotti
  • Verys
  • Valsoia
  • Polara
  • BIO Organica Italia
  • Nord Salse
  • Happy Mama
  • Apulia Food
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Le Asolane
  • Madama Oliva
  • Inaudi
  • San Giuliano
  • ManaPulia
  • Fattorie Fiandino
  • ARMANDO
  • Filippone
  • Deseo
  • Argiolas Formaggi
  • Eurocaf
  • Pasta Natura
  • Fratelli CARLI
  • BUSTI
  • Marilungo Capofilone
  • Galup
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • API Food
  • Mozzarisella
  • Galfre'
  • Amedei
  • Morelli
  • PastaJesce
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Nonno Nanni
  • Angelini
  • Riso Andreis
  • Le Veneziane