Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecz., 280g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Sa Marigosa
  • Dostępność: Jest Jest  (4 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 19,70 zł

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecznikowym.
Masa netto 280g.

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecznikowym.

Składniki: karczochy 64%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.  Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Masa netto 280g.


Delikatne, najsmaczniejsze części karczochów sardyńskich, czyli serca, to pyszna przekąska, świetny dodatek do sałatek, pizzy, sosów do makaronu.
Karczochy pochodzą z upraw producenta, firmy Sa Marigosa, które znajdują się na wyjątkowym półwyspie Sinis na Sardynii, który posiada szczególny mikroklimat.
Po otwarciu przechowywyać w lodówce.
Najlepiej spożyć do: 08.2019r.
Produkt wegański.

 

Wołowe kieszonki z karczochami i orzechami włoskimi

 

Składniki:

1kg polędwicy cielęcej

100g obranych orzechów włoskich

100g boczku wędzonego

8 karczochów Sa Marigosa

4 łyżki startego sera (np. Parmezanu)

szklanka wina

pół czerwonej cebuli

szałwia i tymianek

żółtko jaja,

litr rosołu

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

nić kuchenna

 

Sposób przygotowania:

Pokrój mięso na plastry tak, by każdy plaster rozciąć po środku, by utworzył kieszonkę. Posiekaj karczochy, orzechy, boczek, parmezan i przyprawy. Wypełnij kieszonki obficie farszem i zwiąż nitką tak, by farsz nie wyciekł podczas smażenia. Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i dołóż kieszonki. Postaraj się przypiec je z wierzchu, dzięki czemu nie utracą swoich soków. Podlej mięso winem. Podsmażone kieszonki ułóż w brytfance, wlej z patelni powstały sos i dolej rosół. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekaj jeszcze 20 minut. Gotowe kieszonki podawaj polane sosem winno-rosołowym.

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni