62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecz., 280g

Serca karczochów sardyńskich w oleju słonecznikowym.
Masa netto 280g.

  • 28,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Sa Marigosa
  • Dostępność:

    Jest Jest  (14 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Cuori di Carciofo Spinoso Sardo - Serca karczochów sardyńskich "Spinoso" z apelacją ChNP w oleju słonecznikowym.

Składniki: karczochy sardyńskie "Spinoso" z apelacją pochodzenia ChNP 64%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.  

Masa netto 280g.

Delikatne, najsmaczniejsze części karczochów sardyńskich, czyli serca, to pyszna przekąska, świetny dodatek do sałatek, pizzy, sosów do makaronu.

Karczochy pochodzą z upraw producenta, firmy Sa Marigosa, które znajdują się na wyjątkowym półwyspie Sinis na Sardynii, który posiada szczególny mikroklimat.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Produkt wegański.

Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy

 

Wołowe kieszonki z karczochami i orzechami włoskimi

 

Składniki:

1kg polędwicy cielęcej

100g obranych orzechów włoskich

100g boczku wędzonego

8 karczochów Sa Marigosa

4 łyżki startego sera (np. Parmezanu)

szklanka wina

pół czerwonej cebuli

szałwia i tymianek

żółtko jaja,

litr rosołu

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

nić kuchenna

 

Sposób przygotowania:

Pokrój mięso na plastry tak, by każdy plaster rozciąć po środku, by utworzył kieszonkę. Posiekaj karczochy, orzechy, boczek, parmezan i przyprawy. Wypełnij kieszonki obficie farszem i zwiąż nitką tak, by farsz nie wyciekł podczas smażenia. Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i dołóż kieszonki. Postaraj się przypiec je z wierzchu, dzięki czemu nie utracą swoich soków. Podlej mięso winem. Podsmażone kieszonki ułóż w brytfance, wlej z patelni powstały sos i dolej rosół. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekaj jeszcze 20 minut. Gotowe kieszonki podawaj polane sosem winno-rosołowym.

  • Mozzarisella
  • NOVELLA
  • Argiolas Formaggi
  • Quore Puro
  • Madama Oliva
  • PastaJesce
  • Galfre'
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • Pasta Bertoli
  • Marilungo Campofilone
  • Eurocaf
  • Frantoio Moscato
  • BUSTI
  • Nord Salse
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Dolcezze Del Forno
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Verys
  • Filippone
  • Amedei
  • Le Veneziane
  • Ronco Luigina
  • Natural Boom
  • API Food
  • Galup
  • Gusto Toscano
  • Happy Mama
  • Apulia Food
  • Frescolat
  • Simorgh S.N.C.
  • Tiberino
  • IAQUILAT
  • Inaudi
  • Blanco
  • Fattorie Fiandino
  • Le Asolane
  • iFerrari
  • Sa Marigosa
  • Bonfante
  • Bortolotti Salumi
  • Acetaia Mussini
  • Deseo
  • Fratelli CARLI