Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Sos pomidorowy z dodatkiem grillowanych bakłażanów, oliwek i karczochów
Masa netto: 270 g
Sos pomidorowy z bakłażanami, oliwkami i kaparami
Typowo śródziemnomorski smak!
Składniki : pulpa pomidorowa z włoskich pomidorów 54%, bakłażany 19%, oliwa z oliwek, cebula 6%, suszone pomidory 4%, oliwki bez pestek 3%, sól, kapary 1%, pietruszka 0,9%, ocet balsamiczny Modena I.G.P. (ocet winny, skoncentrowany i gotowany moszcz gronowy), oregano, naturalne aromaty. Regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy. Przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Może zawierać jaja, seler i ryby. Może zawierać fragmenty pestek oliwek.
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła.
Wartości odżywcze w 100 g : Energia 579 kJ 140 kcal, tłuszcz 12 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,9 g, węglowodany 5,5 g, w tym cukry 5,1 g, błonnik 3,2 g , białko 1,3 g, Sól 1,7 g
Ten aromatyczny sos bakłażanowy ma ciemnoczerwony kolor, typowy dla połączenia przecieru pomidorowego, suszonych pomidorów, całych oliwek bez pestek, kaparów i dużej ilości grillowanych bakłażanów. Wszystko doprawione odrobiną octu balsamicznego IGP z Modeny.
Sos można degustować nawet bez gotowania, np na grzankach, będzie pyszny oczywiście z makaronem, jak również dodany do dania "Parmigiana" (zapiekanki z bakłażanów), czy na pizzy.
Masa netto: 270g
Producent: Fratelli Carli, Luguria, Włochy