62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Tutto Funghi - sos na bazie włoskich grzybów leśnych i smażonych borowików 180g, Galfre'

Tutto Funghi - gotowy sos do makaronu na bazie włoskich grzybów leśnych i smażonych borowików 180g, Galfre'

Masa netto: 180g

  • 31,30 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galfre'
  • Dostępność:

    Jest Jest  (9 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Tutto Funghi - gotowy sos do makaronu na bazie włoskich grzybów leśnych i smażonych borowików 180g, Galfre'

 

Składniki: borowik szlachetny (Boletus Edulis) 37%, mix grzybów leśnych 31%, oliwa z oliwek, cebula, czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy.

Sosy Galfrè to gotowe dodatki do dań, których każdy słoiczek jest pełen smaku i aromatu aż po same brzegi. Wystarczy skomponować z ulubiona potrawą lub rozsmarować na kromce chleba, jako dodatek do bruschetty. Sosy, rzecz jasna, wspaniale komponują się z makaronami - stanowią smaczny dodatek zarówno dla klasycznych makaronów, jak i bezglutenowych. Warto spróbować połączenia z polentą, risotto lub jako dodatek do pieczonego mięsa, szczególnie drobiowego. Kremy Galfrè, przygotowywane ze składników najwyższej jakości pozbawione są zagęszczaczy, barwników, konserwantów i glutenu, a także mleka i jego pochodnych.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 680kJ/164kcal, tłuszcz 15g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,8g, węglowodany 4,1g, w tym cukry 0,6g, białko 3g, sól 0,79g.

Masa netto 180g.

Producent: Galfre', Piemont, Włochy

 

Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna

Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.

Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.

Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.

Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.

Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.

  • Gusto Toscano
  • Galup
  • Bonfante
  • Madama Oliva
  • Bortolotti Salumi
  • Tiberino
  • Frantoio Moscato
  • Pasta Bertoli
  • Eurocaf
  • Apulia Food
  • Verys
  • Argiolas Formaggi
  • Filippone
  • Natural Boom
  • Dolcezze Del Forno
  • Le Veneziane
  • Nord Salse
  • Ronco Luigina
  • iFerrari
  • BUSTI
  • San Giuliano
  • Fratelli CARLI
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • IAQUILAT
  • Mozzarisella
  • Happy Mama
  • Le Asolane
  • Frescolat
  • Quore Puro
  • PastaJesce
  • La Bottera
  • Fattorie Fiandino
  • Marilungo Campofilone
  • NOVELLA
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Simorgh S.N.C.
  • API Food
  • Blanco
  • Galfre'
  • Acetaia Mussini
  • Inaudi
  • Amedei
  • Deseo
  • Sa Marigosa