62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Spaghetti "Alla Boscaiola" z borowikami i pomidorami, 200g

Spaghetti Alla Boscaiola - z borowikami i pomidorami - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 19,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (16 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Spaghetti Alla Boscaiola - z borowikami i pomidorami - danie gotowe

Spaghetti Alla Boscaiola to tradycyjne danie, które powstało z połączenia starannie dobranych składników: borowików, sosu z włoskich pomidorów i spaghettoni wyciskanych w formach z brązu.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: Makaron (mąka pszenna semolina durum, woda 12,5%) 88%, borowiki 6%, pomidory, sól, czosnek, pietruszka, oliwa z oliwek extravergine.
Bez glutaminianiu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. Można dodać podczas gotowania trochę surowej kiełbasy i garść orzechów laskowych.

Wartości odżywcze: energia: 1455 kJ//353 kcal, tłuszcze: 2 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 73,1g, w tym cukry: 4,6 g, błonnik: 9,6 g, białko: 12,8g, sól: 1,2 g

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Bortolotti Salumi
  • API Food
  • Natural Boom
  • Le Veneziane
  • Tiberino
  • Inaudi
  • Marilungo Campofilone
  • Ronco Luigina
  • Quore Puro
  • Argiolas Formaggi
  • Sa Marigosa
  • Fratelli CARLI
  • IAQUILAT
  • NOVELLA
  • Bonfante
  • Galfre'
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Blanco
  • PastaJesce
  • Madama Oliva
  • iFerrari
  • Mozzarisella
  • Simorgh S.N.C.
  • Galup
  • Frantoio Moscato
  • Fattorie Fiandino
  • Happy Mama
  • Le Asolane
  • Gusto Toscano
  • Eurocaf
  • Dolcezze Del Forno
  • Apulia Food
  • Pasta Bertoli
  • San Giuliano
  • Amedei
  • BUSTI
  • Nord Salse
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • La Bottera
  • Frescolat
  • Verys
  • Deseo
  • Acetaia Mussini
  • Filippone