Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Szafran w słoiczku 1g.
Szafran w słoiczku 1g.
Szafran to niezwykle cenna przyprawa, stosowana z umiarem i wyczuciem wspaniale podkreśla smak potraw. Otrzymuje się go ze słupków hodowanych krokusów, które należy zbierać ręcznie wczesnym rankiem. Przyprawa znana od tysiącleci stanowi ważny element kuchni śródziemnomorskiej. Szafran uprawia się na Bliskim Wschodzie, ale również we Włoszech, w takich regionach, jak Marche, Abruzzo, Umbria, Toskania i Sardynia. Warto podkreślić, że aby uzyskać 1 g przyprawy konieczne jest zebranie około 200 kwiatów.
Firma Inaudi oferuje szafran uzyskiwany z najlepszych pręcików krokusów, pakowany w niewielkie słoiczki.
Masa netto: 1 g
Składniki: pręciki szafranu 100%.