Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Tapenada - pasta z oliwek, anchois i kaparów, 190g
Masa netto: 190g
Ta pasta na bazie aromatycznych oliwek, kaparów i anchois, to fantastyczny dodatek do bruschetty i kanapek. Sama w sobie stanowi wspaniały sos do pizzy. Tapenada sprawdzi się również, jako dodatek do makaronów i zapiekanek, a także różnorodnych dań mięsnych i rybnych.
Składniki: oliwki ( 37%), anchois (4%), kapary, warzywa w zmiennych proporcjach (marchewka, kalafior, ziemniaki, seler), olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra virgin, ocet winny, sól, przyprawy, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 953kj/232kcal, tłuszcz 24g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4g, węglowodany 0,3g, w tym cukry 0g, błonnik 3,6g, białko 2,3g, sól 2,3g
Tapenada nie zawiera konserwantów, barwników i jest pozbawiona sztucznych dodatków.
Masa netto: 190g
Producent: Madama Oliva, Włochy