Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Torta di Nocciole - ciasto z mąki z orzechów laskowych
Masa netto: 300g
Torta di Nocciole - ciasto z mąki z orzechów laskowych
Składniki: ORZECHY LASKOWE 40%, cukier, woda, żółtko JAJKA, cukier inwertowany, skrobia kukurydziana, sproszkowane białko JAJKA, substancja konserwująca: sorbinian potasu, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, inne ORZECHY, SOJĘ, MLEKO.
Torta di Nocciole, czyli ciasto orzechowe jest szczególnie popularne w Piemoncie, ze względu na wielowiekową tradycję upraw jednych z najlepszych na świecie orzechów laskowych. Na ich bazie przygotowuje się tu kremy czekoladowe, czekolady i czekoladki (m.in. slynne turyńskie "Giandujotti"), ciastka oraz właśnie ciasto orzechowe.
Kawałek ciasta orzechowego wspaniale smakuje w towarzystwie gałki lodów, bitej śmietany, czy kremu zabajone na bazie żółtek i alkoholu.
Pakowane w elegancki kartonik z grafiką typową dla Galup sprawdzi się jako oryginalny prezent dla wielbicieli słodkości.
Galup to firma z wielkimi tradycjami, działa od 1922 roku, jest ceniona szczególnie w Piemoncie ze względu na tradycyjny, rzemieślniczy sposób wypiekania ich ciast, zarówno świątecznych panettone i colomba, jak i codziennych słodkości, ciastek, ciast, i innych smacznych specjałów.
Masa netto: 300g
Producent: Galup, Piemont, Włochy