Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Toscano Black 100 - ciemna czekolada 100% masy kakaowej, Amedei
Masa netto: 50g
Toscano Black 100 - czekolada Amedei ciemna extra 100% masy kakaowej.
Najnowsze dzieło Amedei - stworzona z blendu najlepszych ziaren kakao z Ghany, Madagaskaru, Ekwadoru i Grenady, połączono 40% ziaren odmiany Forastero, 60% Trinitario. To pierwsza w kolekcji Amedei czekolada o najwyższej zawartości kakao, wyraz doświadczenia w kreacji czekoladowego blandu, zadziwia okrągłym smakiem i zbilansowaniem kwasowości, odkrywa elegancję smaku czystego ziarna kakao. Wyczuwalne aromaty chleba i suszonych owoców.
Bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces wytwarzania czekolad Amedei odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
Szlachetny, rzemieślniczy proces wytwarzania:
- prażenie ciepłym powietrzem - zachowanie aromatu szlachetnych ziaren kakao
- wielofazowy proces rafinowania czekolady - zbilansowany smak i delikatna struktura
- konszowanie do 72 godz - sekret wyrafinowania smaku i struktury czekolady
Składniki: miazga kakaowa, masło kakaowe, cukier brązowy. Masa kakaowa min. 100%.
Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
Opakowanie zrealizowane z papieru z recyklingu z dodatkiem łuski ziaren kakao przetwarzanego w fabryce czekolady Amedei.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C. Wartości odżywcze na 100g produktu: energia 3245kJ/780kcal, białka 11g, węglowodany 58g w tym cukry: 34g, tłuszcze 56g: w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3 g, sól 0,03g.
Producent: Amedei, Toskania, Włochy.
Masa netto: 50g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada Toscano Black 100 jest produktem wegańskim.