Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Trufle czekoladowe: z czekolady białej, gorzkiej oraz z kremem kakaowym
Masa netto: 200g
Trufle czekoladowe Galup - mix 3 smaków: biała czekolada, gorzka czekolada, czekolada z nadzieniem kawowym
Składniki:
Trufle z białej czekolady: czekolada biała 36% (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy), ORZECHY LASKOWE 25%, cukier puder, dekstroza, kakao w proszku, chipsy nugatowe ( syrop glukozowy, cukier, miód, ORZECHY LASKOWE 13%, żelatyna spożywcza, aromaty), cukier inwertowany. Może zawierać inne orzechy (migdały, pistacje), soję, jaja i zboża zawierające gluten.
Trufle z gorzkiej czekolady: czekolada gorzka 32% (miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), ORZECHY LASKOWE 27%, cukier puder, dekstroza, kakao w proszku, cukier inwertowany. Może zawierać inne orzechy (migdały, pistacje), mleko, jaja i zboża zawierające gluten.
Trufle z kremem kawowym: czekolada MLECZNA (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, Emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy); cukier puder; ORZECH LASKOWY 17%; glukoza; czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy); śmietanka kawowa 7% (cukier, kawa tostowa 30%, prażone ORZECHY LASKOWE, olej słonecznikowy, aromaty, emulgator: lecytyna SOJOWA); kakao w proszku; cukier inwertowany. Może zawierać inne orzechy (pistacje, migdały), jaja i zboża zawierające gluten.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu (zalecana temperatura 16-18°C).
Trufla czekoladowa ma francuskie korzenie. Nazywa się tak, ponieważ przypomina kształtem najsłynniejszą dziką truflę, która rośnie w pobliżu korzeni drzew i którą wszyscy znają ze swojego niepowtarzalnego zapachu. W 1828 narodziło się kakao, jakie znamy dzisiaj: to znaczy oddzielone od masła kakaowego, co sprawia, że czekolada ma postać stałą. W 1879 roku przyszła kolej na czekoladę mleczną i dzięki eksperymentom z tą nową czekoladą powstał ganache. W ten sposób były już dostępne wszystkie składniki, tak narodziła się trufla czekoladowa, która zachwyciła szlachetne francuskie podniebienia i trafiła do Europy oraz reszty świata dopiero na początku XX wieku.
Firma Galup z Piemontu wchodzi w swój 101 rok działalności, to historyczna włoska marka rzemieślnicza słynąca z pysznych ciast panettone, czy wielkanocnych colomba, a także różnych słodkości, jak ciastka, praliny, czekoladki, cukierki, a także czekoladowe trufle.
Masa netto: 200g
Producent: Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.10.2024