Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Tuńczyk Biały - filety z tuńczyka w oliwie z oliwek
Masa netto 190 g
Tuńczyk Biały - filety z tuńczyka w oliwie z oliwek
Składniki : tuńczyk, oliwa z oliwek, sól
Po otwarciu przechowywać w lodówce tak, aby tuńczyk był pokryty oliwą, spożyć w ciągu kilku dni od otwarcia .
Wartości odżywcze w 100 g: energia 1029kj/247kcal, tłuszcz 15g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,4g, węglowodany 1,1, w tym cukry 0g, białko 27g, sól 0,59g
Tuńczyk biały jest poławiany na Morzu Kantabryjskim, a następnie ręcznie obrabiany wg tradycyjnych metod i układany starannie do słoików. Świetny do kanapek, sałatek, warzyw gotowanych na parze.
Masa netto: 190 g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy