Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Sałatka z tuńczyka i grzybów
Słoik masa netto: 215g
Tuńczyk w kawałkach i grzyby Galfre'.
Składniki: grzyby 45% (kurki, Cantarellus Cibarius, pieczarki, Psallota Bispora, Volvaria Volvacera), tuńczyk 20%, koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, ocet winny, naturalne aromaty, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, śladowe ilości dwutlenku siarki. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze na 100g produktu: energia 393kJ/94kcal, tłuszcze 6,6g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,7g, węglowodany 3,3g, w tym cukry 0,5g, białko 5,4g, sól 1,1g.
Kawałki tuńczyka z grzybami w oleju, z odrobiną pomidorów i octu to świetna przekąska, przystawka, dobra także do sałatek, np. ryżowych, makaronowych, do kanapek, bruschetty, sosów.
Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym sektorze we Włoszech.
Masa netto: 215g
Producent: Galfre', Piemont, Włochy