Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ciasto Pandolce Genovese, 1kg, Fratelli Carli
Pandolce Genovese - typowe dla Genui kruche ciaśto z bakaliami
Tradycyjne ciasto kruche zostało wzbogacone oliwą z oliwek extra vergine zamiast masła, użyto jajek od kur z wolnego wybiegu, najwyższej jakości naturalnie kandyzowane skórki pomarańczy, jabłka, gruszki, ananas, rodzynki, orzeszki pinii.
Uważa się, że Pandolce narodziło się z inicjatywy doża Andrei D'Oria z Genui, który ogłosił konkurs wśród ówczesnych cukierników na stworzenie bogatego w składniki deseru, pożywnego i długotrwałego, którym żeglarze będą mogli delektować się podczas długich rejsów.
To wspaniałe, aromatyczne ciasto bakaliowe będzie z pewnością ozdobą świątecznych stołów.
Masa netto: 1kg
Producent: Fratelli CARLI, Liguria, Włochy