62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ciasto Pandolce Genovese, 1kg, Fratelli Carli

Ciasto Pandolce Genovese, 1kg, Fratelli Carli

  • 130,20 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pandolce Genovese - typowe dla Genui kruche ciaśto z bakaliami

Tradycyjne ciasto kruche zostało wzbogacone oliwą z oliwek extra vergine zamiast masła, użyto jajek od kur z wolnego wybiegu, najwyższej jakości naturalnie kandyzowane skórki pomarańczy, jabłka, gruszki, ananas, rodzynki, orzeszki pinii.

Uważa się, że Pandolce narodziło się z inicjatywy doża Andrei D'Oria z Genui, który ogłosił konkurs wśród ówczesnych cukierników na stworzenie bogatego w składniki deseru, pożywnego i długotrwałego, którym żeglarze będą mogli delektować się podczas długich rejsów. 

To wspaniałe, aromatyczne ciasto bakaliowe będzie z pewnością ozdobą świątecznych stołów.

Masa netto: 1kg

Producent: Fratelli CARLI, Liguria, Włochy

  • Nord Salse
  • Frescolat
  • Fattorie Fiandino
  • Galfre'
  • API Food
  • Dolcezze Del Forno
  • Filippone
  • iFerrari
  • Gusto Toscano
  • PastaJesce
  • Frantoio Moscato
  • Blanco
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • La Bottera
  • Le Veneziane
  • Le Asolane
  • NOVELLA
  • ManaPulia
  • Galup
  • Eurocaf
  • Apulia Food
  • Amedei
  • Mozzarisella
  • Argiolas Formaggi
  • Verys
  • San Giuliano
  • Simorgh S.N.C.
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama
  • Marilungo Campofilone
  • Inaudi
  • Deseo
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • BUSTI
  • Pasta Bertoli
  • Tiberino
  • IAQUILAT
  • Quore Puro
  • Madama Oliva