Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Zupa orkiszowa z czerwoną łuskaną soczewicą - danie gotowe
Masa netto: 200g
Zupa orkiszowa z czerwoną łuskaną soczewicą - danie gotowe
Składniki: orkisz 47%, czerwona łuskana soczewica 47%, pomidor, papryka, sól, marchew, pietruszka, pory, czosnek, oliwa z oliwek extravergine.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 1 l wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu przez ok. 18/20 min. Dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, dodać odrobinę oliwy z oliwek, doprawić pieprzem lub pikantnym peperoncino. Można użyć 1/2 części wody i 1/2 części passaty pomidorowej..
Wartości odżywcze: energia: energia: 1453 kJ//354 kcal, tłuszcze: 2,1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 66,7g, w tym cukry: 4,1 g, błonnik: 10,4 g, białko: 18,3g, sól: 1,5 g
Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.
Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.
Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 01.10.2022