62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Zupa orkiszowa z czerwoną soczewicą 200g

Zupa orkiszowa z czerwoną łuskaną soczewicą - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 14,20 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność: Jest Jest  (13 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Zupa orkiszowa z czerwoną łuskaną soczewicą - danie gotowe

Składniki: orkisz 47%, czerwona łuskana soczewica 47%, pomidor, papryka, sól, marchew, pietruszka, pory, czosnek, oliwa z oliwek extravergine.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 1 l wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu przez ok. 18/20 min. Dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, dodać odrobinę oliwy z oliwek, doprawić pieprzem lub pikantnym peperoncino. Można użyć 1/2 części wody i 1/2 części passaty pomidorowej..

Wartości odżywcze: energia: energia: 1453 kJ//354 kcal, tłuszcze: 2,1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 66,7g, w tym cukry: 4,1 g, błonnik: 10,4 g, białko: 18,3g, sól: 1,5 g

Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.

Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.

Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 01.10.2022

  • Fratelli CARLI
  • Madama Oliva
  • Argiolas Formaggi
  • BUSTI
  • Valsoia
  • Galup
  • Sa Marigosa
  • Deseo
  • Nord Salse
  • Eurocaf
  • Verys
  • Apulia Food
  • ManaPulia
  • Tiberino
  • Le Veneziane
  • Angelini
  • Marilungo Capofilone
  • Amedei
  • Le Asolane
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • API Food
  • Pasta Natura
  • BIO Organica Italia
  • San Giuliano
  • Riso Andreis
  • Polara
  • Galfre'
  • La Bottera
  • Nonno Nanni
  • ARMANDO
  • Belotti
  • Filippone
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Happy Mama
  • Inaudi
  • Morelli
  • PastaJesce
  • Fattorie Fiandino