Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Zupa ze strączków i zbóż w toskańskim stylu, Carli
Słoik masa netto: 500g
Zupa ze strączków i zbóż w stylu toskańskim, Carli, 500g
Smaczna receptura z rustykalnymi i naturalnymi składnikami, odżywcza i rozgrzewająca, receptura wywodzi się ze skromnej kuchni toskańskiej. Wszystkie składniki, spośród ośmiu wyselekcjonowanych roślin strączkowych, orkiszu, pszenicy khorasan, odnajdują w tym przepisie idealną harmonię smaków i aromatów.
Składniki: woda, groszek 8,6%, pszenica khorasan (kamut) 6,4%, krem z suszonych pomidorów 5,1% (pomidory suszone, oliwa z oliwek extra virgin, ocet balsamiczny ChOG Modena [ocet winny, zagęszczony i gotowany moszcz winogronowy], sól, aromaty naturalne), soczewica 4,6 %, czerwona soczewica 4,6%, czerwona fasola 4,6%, zielona fasola adzuki 3,4%, ciecierzyca 3%, cebula 1,9%, orkisz 1,6%, 1,6% fasola cannellini, 1,6% fasola borlotti, sól. Może zawierać: ryby, soję, mleko, orzechy, skorupiaki .
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin.
Ciekawostka: Termin kamut, to nazwa handlowa starożytnej odmiany pszenicy khorasan, zwanej też pszenicą orientalną. Jest to jedno z najbardziej kompletnych zbóż pod względem odżywczym, ale charakteryzuje się także szczególnym i przyjemnym orzechowym smakiem. Ma starożytne pochodzenie, uważa się, że było uprawiane już ponad 5000 lat temu, w starożytnym Egipcie oznaczało „duszę ziemi”.
Spróbuj naszej zupy:
Danie gotowe, wystarczy podgrzać zupę.
Wartości odżywcze w 100g : energia 329 kJ 78 kcal, tłuszcz 1,7g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g, węglowodany 10g , w tym cukry 0,6g, włókno: 2,8g, białko: 4g, sól: 1,2g
Słoik, masa netto: 500g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy