Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Aceto balsamico al tartufo - Ocet balsamiczny z Modeny z dodatkiem czarnych trufli. Wystarczy kilka kropel, aby potrawa nabrała aromatu trufli.
Buteleczka 40ml
Ocet balsamiczny IGP z Modeny jest otrzymywany z gotowanego i skoncentrowanego moszczu gronowego oraz octu winnego, które umiejętnie wymieszane i rafinowane w szlachetnych drewnianych beczkach zamieniają się w wyjątkową przyprawę.
Płatki truflowe i wyciąg z trufli nadają octowi niepowtarzalny smak.
Gęsty i treściwy w konsystencji. Posiada charakterystyczny, przenikliwy aromat o przyjemnej i harmonijnej kwasowości. Smak jest słodko-kwaśny z aksamitnymi niuansami.
Doskonale sprawdzi się jako aromatyczny akcent do mięsa, ryb, warzyw i sosów.
Składniki: ocet balsamiczny z Modeny (winny moszcz, ocet winny 89%), wyciąg z trufli, trufle letnie (Tuber Aestivum)2%, aromaty. Zawiera siarczyny. Produkt bezglutenowy.
Objętość: 40 ml.
Wartość odżywcza w 100ml produktu: energia 1210kJ/285kcal, tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 71g, w tym cukry 71g, białko 0g, sól 0,25g
Ocet balsamiczny truflowy