Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Konfitura z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa
Masa netto: 100g
Konfitura z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa
Składniki: cebula, ocet winny, cukier.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia 572kJ/135kcal, tłuszcze 0,178g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,10g, węglowodany 32g, w tym cukry 28g, białko 1,20g, sól 0,065g.
Gotowana cierpliwie przez dwadzieścia godzin, powoli, na małym ogniu, nigdy nie przekraczając 65°C, aby umożliwić naturalne uwolnienie aromatów cebuli. Ta toskańska cebula, z regionu Valdelsa, zwana jest też cebulą z Certaldo; posiada ona prezydium Slow Food. Ma wielowiekową historię, pisał o niej nawet w swoim Dekamoronie Giovanni Boccaccio. Czerwona, o lekko spłaszczonym kształcie wyróżnia się wyjątkowym, słodkim smakiem. W Toskanii przyrządza się z niej zupę cebulową.
Konfitura cebulowa świetnie sprawdzi się zarówno ze świeżymi, jak i dojrzałymi serami ze względu na swój niepowtarzalny smak, słodko-słony harmonijny smak.
Masa netto: 100g
Wyprodukowano we Włoszech, w Toskanii.