62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Konfitura z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa 100g

Konfitura z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa

Masa netto: 100g

  • 26,30 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Konfitura z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa

Składniki: cebula, ocet winny, cukier.

Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia 572kJ/135kcal, tłuszcze 0,178g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,10g, węglowodany 32g, w tym cukry 28g, białko 1,20g, sól 0,065g.

Gotowana cierpliwie przez dwadzieścia godzin, powoli, na małym ogniu, nigdy nie przekraczając 65°C, aby umożliwić naturalne uwolnienie aromatów cebuli. Ta toskańska cebula, z regionu Valdelsa, zwana jest też cebulą z Certaldo; posiada ona prezydium Slow Food. Ma wielowiekową historię, pisał o niej nawet w swoim Dekamoronie Giovanni Boccaccio. Czerwona, o lekko spłaszczonym kształcie wyróżnia się wyjątkowym, słodkim smakiem. W Toskanii przyrządza się z niej zupę cebulową.

Konfitura cebulowa świetnie sprawdzi się zarówno ze świeżymi, jak i dojrzałymi serami ze względu na swój niepowtarzalny smak, słodko-słony harmonijny smak.

Masa netto: 100g

Wyprodukowano we Włoszech, w Toskanii.

  • La Bottera
  • Le Veneziane
  • Simorgh S.N.C.
  • Galfre'
  • Blanco
  • Dolcezze Del Forno
  • Deseo
  • Amedei
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Mozzarisella
  • Filippone
  • API Food
  • Frescolat
  • IAQUILAT
  • Apulia Food
  • Fattorie Fiandino
  • Fratelli CARLI
  • Frantoio Moscato
  • Eurocaf
  • Sa Marigosa
  • Gusto Toscano
  • Bonfante
  • NOVELLA
  • Pasta Bertoli
  • Happy Mama
  • BUSTI
  • PastaJesce
  • Bortolotti Salumi
  • Madama Oliva
  • Quore Puro
  • Galup
  • Ronco Luigina
  • San Giuliano
  • Le Asolane
  • Verys
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Nord Salse
  • Natural Boom
  • iFerrari
  • Tiberino
  • Marilungo Campofilone
  • Inaudi
  • Acetaia Mussini
  • Argiolas Formaggi