62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Salami dojrzewające Felino IGP, ok. 990g

Włoskie salami Felino z Parmy z oznaczeniem ChoG Chronione Oznaczenie Geograficzne

Masa netto: ok. 990g (+/- 20g)

  • 119,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Włoskie salami Felino z Parmy z oznaczeniem ChoG Chronione Oznaczenie Geograficzne

Składniki: mięso wieprzowe, sól,dekstroza, przyprawy, przeciwutleniacz E300, konserwanty E252, E250.

Salami Felino to typowa wędlina wytwarzana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, głównie z łopatki, z dodatkiem aromatycznych przypraw, z delikatną pleśnią na powierzchni skórki, która jest zjawiskiem naturalnym, dodającym smaku salami. 

Nazwa pochodzi od miasteczka Felino w okolicach Parmy, a jego nazwa jest chroniona przez stowarzyszenie powołane, aby podtrzymać tradycyjną metodę wyrobu tej szlachetnej wędliny wyłącznie na specyficznym obszarze geograficznym.

Najlepiej kroić salami ukośne w cienkie plasterki.

Salami sprawdzi się na Waszej desce wędlin, na pizzy, czy po prostu na kanapce ze świeżego pieczywa.

Masa netto: ok. 990g (+/-20g)

Opakowane próżniowo

Wyprodukowano we Włoszech

 

  • Ronco Luigina
  • Blanco
  • Amedei
  • Gusto Toscano
  • Le Asolane
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Happy Mama
  • Eurocaf
  • Argiolas Formaggi
  • Le Veneziane
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Nord Salse
  • Madama Oliva
  • Simorgh S.N.C.
  • Frescolat
  • Mozzarisella
  • Natural Boom
  • Deseo
  • Dolcezze Del Forno
  • Filippone
  • Galup
  • Pasta Bertoli
  • Fattorie Fiandino
  • Tiberino
  • Galfre'
  • Fratelli CARLI
  • San Giuliano
  • PastaJesce
  • API Food
  • Sa Marigosa
  • Apulia Food
  • iFerrari
  • Marilungo Campofilone
  • Acetaia Mussini
  • Frantoio Moscato
  • NOVELLA
  • Bonfante
  • Quore Puro
  • Verys
  • Inaudi
  • IAQUILAT
  • La Bottera
  • BUSTI
  • Bortolotti Salumi