Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Zestaw serowy: Aristeo - owczy z truflami, Gran Kinara: klasyczny i truflowy - z mleka krowiego oraz konfitura Composta Rossa Piccante.
Zestaw "2 mleka i pikantna konfitura"
Świat serów jest różnorodny, obfity i czasami zawiły. Każdy rodzaj mleka ma swój niepowtarzalny urok i za każdym razem daje początek wyjątkowej i pięknej kulinarnej historii. Czemu zatem ograniczać się jedynie do jednego, najpopularniejszego rodzaju serów - z mleka krowiego? Wybierz się z nami w serową podróż i daj się przekonać, że na poczciwej mućce się nie kończy ;). Jako przepustkę do tej wyjątkowej wojaży potraktuj zestaw, specjalnie dobrany tak, by móc delektować się pięknym obliczem sera krowiego i owczego. Zwarty i aksamitny Aristeo z truflami to świetny wybór, jeżeli dopiero rozpoczynasz odkrywanie szerszych serowych horyzontów. A żeby pobudzić Twoją ciekawość - do zestawu dodaliśmy także lekkostrawny Gran Kinara w dwóch wersjach: klasyczny i z truflą czarną, na bogato! Żaden szanujący się koneser sera nie obędzie się też bez konfitury, więc i Ty nie omieszkaj sprawdzić, jak takie pikantno-śmietankowe połączenie fantastycznie ze sobą współgra!
Smacznego!
W skład zestawu wchodzą:
- Composta Rossa Piccante - konfitura z papryki, jabłek i cebuli, marki Happy Mama, 110g,
- Gran Kinara - dojrzewający ser z podpuszczką roślinną z karczocha, 100g, marki Fiandino,
- Gran Kinara al Tartufo - truflowy dojrzewający ser z czarnymi truflami, z podpuszczką roślinną z karczocha, marki Fiandino, 100g,
- Aristeo - owczy ser krótko dojrzewający z truflami, marki Argiolas z Sardynii, ok. 290g.
Całość pakowana w specjalny styropianowy biały karton o wymiarach 32 x 21,5 x wys. 12,5 cm, dodajemy także specjalny "suchy lód", który zapewnia świeżość produktów podczas transportu.
Wszystkie specjały wyprodukowano we Włoszech: La Bottera i Fiandino w Piemoncie oraz Argiolas na Sardynii i Happy Mama w Emilii-Romanii.