62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ciasteczka orzechowe Nocciolini w puszce 100 g

Ciasteczka orzechowe Nocciolini.

Masa netto : 100g 

  • 65,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Bonfante
  • Dostępność:

    Jest Jest  (2 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ciasteczka orzechowe Nocciolini.

Składniki: cukier, ekologiczne orzechy laskowe z Piemontu z oznaczeniem pochodzenia IGP, białka jajek.

Ciasteczka "Nocciolini" - co znaczy orzeszki, są typowym specjałem z Piemontu, z miasta Chivasso pod Turynem. Ich recepturę opracował w 1850 r. cukiernik Giovanni Podio i nazwał "Noasetti". Wkrótce przyjęła się jednak nazwa "nocciolini", bo swoim niewielkim kształtem przypominają orzechy laskowe. Można je znaleźć w wielu turyńskich kawiarniach, gdzie podawane są do espresso.

Nasze nocciolini są wytwarzane z ekologicznych słynnych piemonckich orzechów laskowych, są bezglutenowe.

Świetne do przegryzania przy kawie i herbacie, ciekawe na pyszny i elegancki prezent.

Masa natto: 100 g - ozdobna puszka

Producent: Bonfante, Chivasso - Piemont, Włochy

 

  • Masseria Fruttirossi Srl
  • API Food
  • Ronco Luigina
  • Simorgh S.N.C.
  • Le Asolane
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • Verys
  • Le Veneziane
  • Frantoio Moscato
  • iFerrari
  • Galfre'
  • Eurocaf
  • Bonfante
  • Dolcezze Del Forno
  • Frescolat
  • Mozzarisella
  • Bortolotti Salumi
  • Quore Puro
  • Amedei
  • PastaJesce
  • IAQUILAT
  • Marilungo Campofilone
  • Deseo
  • Nord Salse
  • BUSTI
  • Acetaia Mussini
  • Happy Mama
  • Gusto Toscano
  • Apulia Food
  • Madama Oliva
  • NOVELLA
  • Filippone
  • San Giuliano
  • Fratelli CARLI
  • Argiolas Formaggi
  • Pasta Bertoli
  • Tiberino
  • Natural Boom
  • Fattorie Fiandino
  • Galup
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Blanco
  • Inaudi