Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Nocciolini di Chivasso - tradycyjne mini ciasteczka z mąki z orzechów laskowych i białka jajek.
Pudełeczko masa netto 20g
Nocciolini di Chivasso - tradycyjne mini ciasteczka z mąki z orzechów laskowych z Piemontu
Składniki: cukier, orzechy laskowe z Piemontu z oznaczeniem IGP Piemont (Geograficzne Oznaczenie Pochodzenia), białka jajek.
Nocciolini to maleńkie ciasteczka typu bezy z mąki orzechów laskowych, uznane we Włoszech za produkt tradycyjny. Wytwarza się je w Piemoncie, receptura na nie powstała w mieście Chivasso.
Firma Bonifante z Chivasso wytwarza je rzemieślniczo od 1922 roku.
Pięknie pakowane w kartonik sprawdzą się do mocnego espresso, herbaty, do przegryzania na co dzień, ale i na drobny prezent dla każdego łasucha!
Masa netto : 20 g
Producent: Bonfante, Chivasso - Piemont, Włochy