Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Marzolino Toscano - owczy ser o miękkiej konsystencji, skórka pokryta koncentratem pomidorowym
Masa netto: ok. 1.080 kg (+/-30g)
Pecorino Marzolino - ser owczy z Toskanii
Ser krótko dojrzewający (minimum 20 dni), półtwardy, z mleka owczego, o delikatnym śmietankowym smaku; skórka pokryta koncentratem pomidorowym nadaje lekko czerwony kolor. Marzolino z serowarni Busti to typowy toskański ser o miękkiej konsystencji i delikatnym smaku. Podczas dojrzewania jest okresowo odwracany, dzięki czemu przybiera swój szczególny trapezoidalny kształt.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Ser Marzolino sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem, konfiturą, czy owocową mostardą.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 1.080 kg (+/-30g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć do: 11.06.2023