Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser percorino toscano z dodatkiem pistacji.
Masa netto: ok. 284(+/-10g)
Pecorino z pistacjami - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, pistacje z Sycylii Verde di Bronte DOP 4%, sól, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce), skórka niejadalna.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino z dodatkiem dużych kawałków zielonych pistacji z Sycylii z miejscowości Bronte - z apelacją pochodzenia DOP, czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą gruszkową.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 284g (+/-10g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 30.09.2024