Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pecorino Frescoverde -zielone Pecorino z podpuszczką roślinna
Pakowane próżniowo
Masa netto: 390g(+/- 10g)
Pecorino Ferescoverde - średnio dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino to aromatyczny ser z toskańskiego mleka owczego wytwarzany wg tradycyjnej receptury rodziny Busti; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą.
Składniki: pasteryzowane mleko owcze , sól z miejsowości Volterra, podpuszczka roślinna ,fermenty mlekowe, oliwa z oliwek extra vergine , suszone zioła (rozmaryn ,mięta , szałwia , cząber, bazylia i kolendra). Skórka jadalna .
Przechowywać w temperaturze +4/+8 stopni C
Wartości odżywcze w 100 g : wartość energetyczna 1621kj /389 kacl , tłuszcz 339 g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24g, węglowodany 0,59g , w tym cukry 0,5 g , białko 23 g , sól 1,5 g
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 390g (+/-10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.07.2024