Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Średnio dojrzewający ser z mleka owczego
Masa netto: ok. 340g
Pecorino "La Pecora Vera" - średnio dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, sól z miasta Volterra, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), skórka pokryta wytłoczynami z oliwek, substancje konserwujące na skórce: E235, E203, skórka niejadalna
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino to aromatyczny ser z toskańskiego mleka owczego wytwarzany wg tradycyjnej receptury rodziny Busti; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 340g (+/-10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 11.07.2023