Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser z mleka owczego z winem Chianti
Masa netto: ok. 325g (+/- 10g)
Pecorino al Vino Chianti Colli Pisane DOCG" - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, sól z miasta Volterra, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka). Skórka pokryta wytłoczynami z oliwek i winem Chianti DOCG (zawiera siarczyny), substancje konserwujące na skórce: E235, E203. SKÓRKA NIEJADALNA.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra,a wykorzystywane w Busti mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. W Caseificio Busti stosuje się wyłącznie tradycyjne metody warzenia serów, a uzyskane w ten sposób Pecorini - czyli sery owcze - cieszą się uznaniem wśród miłośników sera na całym świecie.
Pecorino to aromatyczny, dojrzewający ser z toskańskiego mleka owczego wytwarzany wg tradycyjnej receptury rodziny Busti. Pecorino dojrzewające w winie Chianti sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 325g (+/- 10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 30.09.2024