62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Cantuccini z Gorzką Czekoladą, 180g

Cantuccini z Gorzką Czekoladą

Masa netto: 180g

  • 23,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Deseo
  • Dostępność:

    Jest Jest  (10 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Cantuccini z Gorzką Czekoladą  - toskańskie cantuccini z Prato

Cantuccini to tradycyjne ciasteczka z Toskanii, zwane także często "biscotti di Prato", czyli ciastka z Prato, w wersji podstawowej wypiekane są z migdałów. Degustuje się je maczając w winie, kawie lub herbacie.

Składniki: mąka pszenna, cukier, czekolada extra ciemna 18% (miazga kakaowa 60%, cukier, masło kakaowe, lecytyna rzepakowa, naturalny aromat waniliowy), jajka, miód, środek spulchniający: difosforan disodowy, sól morska.

Opakowanie - saszetka o wymiarach 9 x 23,5 x 7 cm

Masa netto: 180g

 

Rodzinna firma Deseo z Prato, niedaleko Florencji, skąd pochodzą właśnie tradycyjne cantuccini, od ponad 150 lat zajmuje się wypiekaniem różnego rodzaju ciastek, cantuccini i innych słodkości.

Założycielem firmy jest Francesco Pandolfini, którego przodkowie byli twórcami przepisu na tradycyjne toskańskie ciasteczka z migdałami - cantuccini. Pandolfini, któremu przez lata udało się stworzyć bogatą gamę słodkich, wytrawnych i pikantnych ciastek, z tradycyjnymi cantuccini na czele, tchnął w każdy wypiek ducha toskańskiej tradycji, korzystając w swej pracy z receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Rodzinny biznes urósł do rangi jednej z najbardziej rozpoznawalnych marek we włoskim świecie słodyczy, a słodkości od Deseo sprzedawane są, poza Włochami, także w 40 krajach dookoła świata.

Wypieki Deseo poszczycić się mogą czystym, prostym składem - produkowane są one bowiem z najwyższej jakości składników, które Pandolfini osobiście wybiera z najwyższą starannością. W składach szerokiej gamy tradycyjnych włoskich cantuccini, ciastek i krakersów, firma Deseo nie używa surowców GMO, oleju palmowego, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, a wszystko to, by upewnić się, że każdy kęs słodkiej przyjemności jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy dla wielbicieli włoskich słodyczy.

O cantuccini wspomina już w 1861 roku historyczny słownik języka włoskiego wydawany przez Akademię Della Crusca. Opisuje je jako ciastko w kromkach z mąki, cukru i jajek. Jednak to Antonio Mattei opracował recepturę, która została później uznana za klasyczną (czyli koniecznie z dodatkiem migdałów ze skórkami) i nagrodzona na światowej wystawie w Paryżu. Klasyczne cantuccini to połączenie mąki, cukru, jajek, migdałów, a tylko najwyższa jakość podstawowych składników decyduje o smaku tych ciasteczek.

Producent: Deseo, Toskania, Włochy

  • Le Veneziane
  • Gusto Toscano
  • Blanco
  • BUSTI
  • Bonfante
  • Frescolat
  • Sa Marigosa
  • Simorgh S.N.C.
  • Dolcezze Del Forno
  • Fratelli CARLI
  • Frantoio Moscato
  • IAQUILAT
  • Mozzarisella
  • Deseo
  • Galfre'
  • iFerrari
  • Apulia Food
  • Natural Boom
  • Argiolas Formaggi
  • Inaudi
  • Tiberino
  • Marilungo Campofilone
  • La Bottera
  • Ronco Luigina
  • Bortolotti Salumi
  • Fattorie Fiandino
  • Filippone
  • Madama Oliva
  • Nord Salse
  • NOVELLA
  • Acetaia Mussini
  • Le Asolane
  • Galup
  • Happy Mama
  • API Food
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Pasta Bertoli
  • PastaJesce
  • Amedei
  • Verys
  • Quore Puro
  • Eurocaf
  • San Giuliano