Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwa "Classico" z oliwek z pierwszego tłoczenia
Butelka pojemność: 250 ml
Olio Classico - oliwa extra vergine z włoskich oliwek
100% włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, wytłaczana w procesie na zimno
Oliwa z rodzinnej tłoczni oliw Frantoio Moscato położonej w regione Kampania. Oliwki pochodzą z lokalnych upraw na wzgórzach wokół Salerno.
Oliwki pochodzą z najnowocześniejszych zbiorów mechanicznych, prowadzonych z poszanowaniem natury, są przetwarzane w ciągu 12 godzin od ich dostarczenia, co pozwala na uzyskanie najwyższej jakości. Oliwa charakteryzuje się zielonymi refleksami, jest lekko gorzkawa, o średniej intensywności pikanterii. Aromaty to cykoria i karczoch, a także nuty migdałów oraz pomidorów.
Świetnie komponuje się ze wszystkimi potrawami, zarówno surowymi, jak i gotowanymi, ale przede wszystkim sprawdzi się do lekkich dań, takich jak białe mięsa, gotowane skorupiaki, grillowany łosoś, czy dorsz.
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna: 899 Kcal / 3762 kL, tłuszcze: 99,9 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 14,46g, węglowodany: 0 g, cukry: 0g, białko: 0g, sól: 0g.
Przechowywać z dala od źródeł światła i ciepła.
Butelka z ciemnego, zielonego szkła.
Pojemność: 250 ml
Wyprodukowano w regionie Kampania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 12.2025