Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Anchois - fileciki z sardeli w oliwie z oliwek
Puszka, masa netto : 50 g
Anchois - fileciki z sardeli w oliwie z oliwek
Składniki: anchois, oliwa z oliwek 42%, sól
Nasze filety z sardeli, złowione w Morzu Kantabryjskim, charakteryzują się jednolitym kolorem oraz bogatą i mięsistą konsystencją. W ustach uwalniają intensywny, satysfakcjonujący i przyjemnie słony smak. Sardele muszą być poddane obróbce maksymalnie 12 godzin o wyłowienia. Są ręcznie obrabiane i poddawane filetowaniu wg dawnych tradycji.
Anchois, czyli fileciki z sardeli są częstym składnikiem kuchni śródziemnomorskiej, podnoszą smak potraw, świetne do spaghetti, z pieczoną papryką, do sałatek, grzanek.
Po otwarciu przechowywać w lodówce tak, aby fileciki były przykryte oliwą. Spożyć w ciągu kilku dni.
Wartości odżywcze w 100 g : energia 742kj/144kcal, tłuszcz 8,1g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,3g , węglowodany 0g ,w tym cukry 0g , białko 26 g , sól 13,5 g
Puszka masa netto: 50g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy