Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Focaccia - krucha przekąska Carli, 200g
Torebka: 200g
Focaccia - krucha przekąska Carli, 200g
Focaccia to słony specjał wypiekany na podstawie starej i prostej liguryjskiej receptury oraz składników: mąki, wody, soli, drożdży i przede wszystkim dobrej oliwy z oliwek.
Składniki: Mąka typ „00”, oliwa z oliwek (20%), drożdże piwne, sól, mąka ze słodu jęczmiennego . Może zawierać: soję , nasiona sezamu , mleko i produkty pochodnych oraz gorczycę .
Przechowywać w temperaturze pokojowej w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Focaccia to tradycja regionu Ligurii; w tym regionie śniadanie nie jest spożywane na słodko, jak w większej części Włoch, ale "na słono", wszyscy w Ligurii jedzą rano focaccię. Ten specjał wywodzi się jeszcze ze średniowiecza. Nasza focaccia to rodzaj przekąski, jest chrupka, a ta wypiekana na świeżo jest oczywiście miękka.
Ciesz się foccacią w połączeniu z naszymi produktami, na przykład:
Wartości odżywcze w 100g : energia 2031 kJ 485 kcal, tłuszcz 23g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,4g, węglowodany 59g , w tym cukry 3,2g, włókno: 2,3g, białko: 8,9g, sól: 2,2g
Torebka: 200g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy