Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwki "Pyszne" - mix oliwek bez pestek z papryką, lekko pikantne, w oliwie z oliwek extra vergine
Masa netto: 170g
Oliwki Sfiziose "Pyszne" - mix oliwek bez pestek z papryką, lekko pikantne, w oliwie z oliwek
Składniki: oliwki drylowane 53,8%, oliwa z oliwek extra vergine 41%, czerwona papryka 5%, sól, papryczka chilli 0,2%, aromatyczne zioła (tymianek, wawrzyn, rozmaryn). Regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Proces drylowania jest w pełni automatyczny, jednak mogą pozostać kawałki lub fragmenty pestek.
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od światła.
Najlepsze oliwki włoskiej odmiany leccino, zebrane w odpowiednim momencie dojrzałości, są natychmiast przetwarzane. W pierwszej fazie, która trwa 12 miesięcy, umieszcza się je w solance, aromatyzowanej według starożytnej liguryjskiej receptury, w której do wody i soli dodaje się tymianek, liść laurowy i rozmaryn. Następnie oliwki są drylowane i konserwowane w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Na koniec dodaje się kawałki papryki i ostrą papryczkę peperoncino.
Tak przygotowana mieszanka oliwek świetnie sprawdzi się jako aperitif - wystarczy dodatek chrupkiej focacci, albo innego pieczywa, będą pysznym dodatkiem do deski serów i wędlin, wzbogacą sałatkę z ziemniaków, cebuli i tuńczyka, warto je dodać także do pizzy, czy do dań makaronowych.
Masa netto: 170g
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy