Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ocet Balsamiczny z Modeny z apelacją IGP
Objętość: 250 ml
Ocet Balsamiczny z Modeny z apelacją pochodzenia IGP
Składniki: ocet winny, gotowany moszcz winogronowy; zawiera siarczany; kwasowość 6%. Nie zawiera karmelu, sztucznych dodatków.
Wartości odżywcze w 100 g : energia 529 kj/124kcal, tłuszcz 0 g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g , węglowodany 26g, w tym cukry 26g , białko 0,2g , sól 0,05g .
Nasz ocet balsamiczny wyróżnia pełny kolor, zrównoważony aromat, zapach gotowanego moszczu przeplatany nutami drewna i wanilii, harmonijny smak i naturalność receptury.
Procentowy udział moszczu winnego w octach balsamicznych musi mieć wysokość minimum 20%, w naszym occie jest go ponad 46%.
Delikatny składnik kwasowy sprawia, że nasz ocet balsamiczny sprawdzi się jako idealny dodatek do długo dojrzewających serów, np. do parmezanu, do owoców (np. do jabłek), do sosów mięsnych, do klasycznego risotta, czy dań z ciecierzycy i innych roślin strączkowych.
Butelka, Objętość: 250g
Producent: Fratelli Carli, Włochy