Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwa z oliwek infuzowana cytryną z Sorrento
Objętość: 250ml
Połączenie, które kochają wszyscy miłośnicy włoskich kulinarów: oliwa i cytryna - teraz w najlepszej z możliwych odsłon, od Carli! Zapach cytryn ze słonecznego Sorrento, czyli włoskiej stolicy cytryn, zamknięty został w buteleczce najwyższej jakości oliwy z oliwek od Carli. Wystarczy otworzyć butelkę, aby uwolnić intensywny bukiet zapachów, przywodzących na myśl gorące promienie kampańskiego słońca. Cytrusowe nuty uszlachetnią szeroką listę dań, zwłaszcza tych najprostszych, i otworzą wasze zmysły na szeroki horyzont nowych cytrusowo-kuchennych doznań.
Jak powstaje oliwa cytrynowa Carli?
Ekskluzywna receptura oliwy infuzowanej opiera się na procesie naturalnego aromatyzowania oliwy. Miąższ i skórki cytryn z Sorrento zanurza się bezpośrednio w oliwie z oliwek extra vergine i pozwala na naturalne przeniknięcie olejków eterycznych zawartych w owocach, do oliwy. W ten sposób uzyskuje się skoncentrowany macerat oliwny, który następnie łączy się z dodatkową porcją oliwy z oliwek extra vergine.
Charakterystyka oliwy infuzowanej cytryną z Sorrento:
Z czym oliwa cytrynowa Carli komponuje się najlepiej?
- z tatarem, zarówno mięsnym, jak i rybnym,
- z daniami rybnymi i owocami morza,
- z białym mięsem,
- z różnymi daniami makaronowymi, ale także jako pojedynczy dodatek do świeżego makaronu posypanego parmezanem,
- jako przyprawa do sałatek na zimno,
- z blanszowanymi warzywami,
- i oczywiście jako aromatyczny składnik ciastek i słodkich wypieków.
Składniki: oliwny macerat cytrynowy 70% (oliwa z oliwek extra vergine, cytryny z Sorrento, skórki cytryn z Sorrento), oliwa z oliwek extra vergine 30%.
Butelka z ciemnego szkła, zapakowana w kartonik
Objętość: 250 ml
Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy