Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Babka Colomba Brzoskwinie, Czekolada i Amaretti
Karton, masa netto: 750g
Włoska babka drożdżowa Colomba Brzoskwinie, Czekolada i Amaretti
SKŁADNIKI CIASTA: Mąka z pszenicy typu ‘‘0’’ - Kandyzowana brzoskwinia 14% (Brzoskwinia - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok z cytryny) - Masło (Mleko) - Cukier - Świeże żółtko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Chipsy czekoladowe 7% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Naturalne drożdże (Mąka z pszenicy typu ‘‘0’’ - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Pełne mleko - Cukier inwertowany - Sól - Naturalny aromat - Naturalny aromat wanilii Bourbon.
SKŁADNIKI LUKRU 12%: Cukier - Świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej z nasion słonecznika - Naturalne aromaty. Z DODATKIEM GRANULEK AMARETTO 7%: Cukier - Pestki moreli 18% - Białko jaja - Laktoza i białka mleka - Aromaty - Substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu). Zawiera siarczyny. Może zawierać inne orzechy i musztardę.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki zapakowana w ozdobny karton .
Babka zawiera kandyzowane brzoskwinie oraz krople czekolady; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami, kawałkami ciasteczek migdałowych amaretto oraz granulkami cukru.
Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Wielkanocy.
Masa netto 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy