Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka colomba z dodatkiem owoców lesnych i jogurtu, firmy Galup
Masa netto: 750g
Colomba z dodatkiem owoców leśnych i jogurtu - włoska babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki zapakowana w ozdobny karton z kolekcji Vintage.
Delikatność jogurtu, kwaskowe nuty leśnych owoców: truskawek, jeżyn, czerwonych i czarnych porzeczek oraz jagód nadają babce świeżego, oryginalnego smaku. Colomba pokryta jest chrupką glazurą z piemonckich orzechów laskowych „Tonda Gentile Trilobata” i całych migdałów, posypana jest granulkami cukru.
Masa netto 750g
Producent : Galup
Wyprodukowano we Włoszech
Najlepiej spożyć przed: 31.08.2023