Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba nadziewana kremem kawowym i kroplami czekolady firmy Galup
Masa netto: 900g
Colomba nadziewana kremem kawowym i kroplami czekolady - włoska babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Aromat kawy spotyka się z kunsztem cukierniczym Galup. Wyselekcjonowane ziarna kawy zamieniają się w miękki krem, który wypełnia aromatyczne ciasto drożdżowe, dodano do niego też krople białej i mlecznej czekolady. Babkę pokrywa delikatna warstwa cukru pudru.
Masa netto 900g
Producent : Galup
Wyprodukowano we Włoszech
Najlepiej spożyć przed: 31.08.2023