Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba z Kroplami Czekolady firmy Galup
Masa netto: 1 kg
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
SKŁADNIKI: Mąka z pszenicy typu „0” - Czekolada 21%: (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Masło (Mleko) - Cukier - Żółtko jaja świeżego kategorii A 8% - Drożdże naturalne mąka z pszenicy typu „0”, woda) - Emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - 3% mleko pełne - Cukier inwertowany - Sól - Naturalny ekstrakt z ziaren wanilii i naturalne aromaty.
SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu - „Orzechy laskowe piemonckie IGP” z regionu Langhe 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty .
Babka posypana granulkami cukru (4%) i całymi migdałami (2%).
Babki są ręcznie pakowane. Świetny prezent wielkanocny, we Włoszech nie może ich zabraknąć z okazji tych świąt.
Masa netto: 1 kg
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.10.2022