Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba z kandyzowanymi morelami firmy Galup
Masa netto 750g
Colomba z Morelami Gran Galup - tradycyjna włoska babka drożdżowa
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Colomba Gran Galup Albicocca zawiera kandyzowane morele, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia IGP z Piemontu oraz migdałami i granulkami cukru.
Babka posypana granulkami cukru (4%) i całymi migdałami (2%).
Babki są ręcznie pakowane. Świetny prezent wielkanocny, we Włoszech nie może ich zabraknąć z okazji tych świąt.
Masa netto: 750 g
Producent: Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 30.11.2022