Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Babka Pandoro Gran Galup tradycyjne
Masa netto: 750g
Pandoro Gran Galup Tradizionale - Tradycyjna babka drożdżowo-maślana Pandoro z cukrem pudrem, którym obsypuje się babkę.
Składniki: mąka z pszenicy miękkiej typu „0” – Świeże jaja od kur z wolnego wybiegu kategorii A 23% – Cukier – Masło (mleko) 17% – Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych – Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej typu „0”– Woda) – Świeże mleko pełne – Sól – Masło kakaowe – Drożdże piwne – Aromaty naturalne – Aromat (Wanilina). Saszetka cukru pudru (50 g): Cukier – Skrobia pszenna – Aromaty. Może zawierać orzechy, gorczycę i soję.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane. Ozdobny biały karton z serii Anniversary na 100-lecie firmy Galup
Babka pandoro jest wytwarzana z dodatkiem masła i jajek, wierzch posypuje się cukrem pudrem (torebka z cukrem jest dołączona do babki).
Babki pandoro to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze maksymalnie 18 - 20°C. Nie należy eksponować w witrynach narażonych na działanie promieni słonecznych lub w pobliżu źródeł ciepła.
Masa netto 750g
Producent: Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.06.2024