Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Babka w kształcie serca, Trzy Czekolady, Galup
Masa netto: 500g
Babka w kształcie serca, Trzy Czekolady, 750g
Tradycyjna receptura połączona z kroplami ciemnej, mlecznej i białej czekolady, bez kandyzowanych owoców i rodzynek. Pokryte chrupką glazurą z orzechów laskowych.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki w kształcie serca to całoroczny produkt, będzie wspaniałym prezentem na Walentynki, Dzień Matki, czy na wszystkie te okazje, kiedy chcemy okazać uczucia obdarowanej osobie.
Składniki: mąka pszenna typu "0", masło (mleko), cukier, żółtka jaj świeżych kategorii A od kur z wolnego wybiegu 8%, krople czekolady mlecznej 7% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz (masło) kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii), krople czekolady białej 7% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz (masło) kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii), zakwas naturalny (mąka pszenna typpu „0”, woda), krople czekolady ciemnej 6% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz (masło) kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, cukier inwertowany, sól, miód, syrop glukozowo-fruktozowy, ekstrakt słodu jęczmiennego, naturalne aromaty, naturalny aromat wanilii Bourbon.
Składniki glazury 12%: Cukier, białko jaj świeżych kategorii A od kur z chowu na wolnym wybiegu, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata 9%, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, cukier, olej słonecznikowy, naturalne aromaty.
Może zawierać inne orzechy i gorczycę.
Masa netto: 500g
Producent : Galup, Piemont, Włochy