62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Colomba Biała Czekolada i Krem Pistacjowy, 900g

Colomba Biała Czekolada i Krem Pistacjowy

Masa netto: 900g

  • 123,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Colomba Biała Czekolada i Krem Pistacjowy, 900g

Colomba z dodatkiem gęstego i miękkiego kremu pistacjowego wzbogaconego kawałkami białej czekolady. 

Intensywny smak pistacji wtapia się w słodycz miękkiego ciasta. Nieodparty. Jeszcze bardziej eleganckie, jeśli zostaną posypane cukrem pudrem.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Wielkanocy. 

 

Składniki: mąka pszenna "0", biała czekolada 15% (cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), masło (mleko), cukier, świeże żółtko jaja kategorii A, zakwas naturalny (mąka z pszenicy typu „0”, woda), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, syrop cukru inwertowanego, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat wanilii Bourbon.

Nadzienie pistacjowe 17%: syrop glukozowy, cukier, woda, pasta pistacjowa 15%, olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku, żółtko jaja słodzone (żółtko, cukier 50%), substancja żelująca: pektyna, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, naturalne aromaty, emulgator: E471, substancje konserwujące: sorbinian potasu, ekstrakt spiruliny. Może zawierać inne orzechy i gorczycę.

Składniki posypki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.

 

Masa netto: 900g

Producent : Galup, Piemont, Włochy 

 

 

  • Frantoio Moscato
  • Fattorie Fiandino
  • Natural Boom
  • Apulia Food
  • Le Asolane
  • Le Veneziane
  • PastaJesce
  • Inaudi
  • iFerrari
  • San Giuliano
  • Galup
  • Tiberino
  • Happy Mama
  • Galfre'
  • Frescolat
  • Blanco
  • Pasta Bertoli
  • Gusto Toscano
  • Argiolas Formaggi
  • Ronco Luigina
  • Eurocaf
  • Fratelli CARLI
  • Acetaia Mussini
  • La Bottera
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Mozzarisella
  • Bonfante
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Dolcezze Del Forno
  • Amedei
  • Filippone
  • Marilungo Campofilone
  • Deseo
  • Nord Salse
  • Sa Marigosa
  • Simorgh S.N.C.
  • IAQUILAT
  • Bortolotti Salumi
  • NOVELLA
  • BUSTI
  • Madama Oliva
  • API Food
  • Quore Puro
  • Verys