Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Mini Panettone z kroplami czekolady w cieście
Masa netto: 100g
SKŁADNIKI: mąka pszenna typu „0”, rodzynki 15%, masło (mleko), cukier, kandyzowana skórka pomarańczy 8% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok cytrynowy), żółtka świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu, naturalny zakwas (mąka pszenna typu „0”, woda), kandyzowane skórki cytrusów4% (skórki cedru, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, skoncentrowany sok cytrynowy), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, syrop z cukru inwertowanego, syrop glukozowo-fruktozowy, sól, miód, ekstrakt słodu jęczmiennego, naturalne aromaty, naturalny aromat wanilii Bourbon.
Może zawierać inne orzechy, gorczycę i soję.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny kartonik.
Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 100g
Producent: Galup, Piemont
Wyprodukowano we Włoszech