62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Mini Panettone z kroplami czekolady, Galup, 100g

Mini panettone - włoska babka drożdżowa z kroplami czekolady w cieście

Masa netto: 100g

  • 24,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (9 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Mini Panettone z kroplami czekoladu - babka drożdżowa mini z kolekcji Anniversary z okazji 100-lecia firmy Galup.

Składniki: mąka pszenna typu „0” – Czekolada gorzka 15% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, zagęstnik: lecytyna sojowa) - masło (mleko) - cukier –- świeże żółtka jaj kategorii A - naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - woda) -  emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - świeże pełne mleko – syrop glukozowo-fruktozowy - syrop z cukru inwertowanego - sól - miód - ekstrakt słodowy jęczmienny - naturalne aromaty - naturalny aromat wanilii bourbon. Składniki glazury (20%): cukier - świeże białka jaj kategorii A - orzechy laskowe (9%) - mąka ryżowa - skrobia ryżowa - cukier puder (cukier - skrobia pszenna) - olej słonecznikowy - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy, gorczycę .

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1739kj/415/kcal, tłuszcz 21g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12g, węglowodany 49g w tym cukry 25g , białko 6,9g, sól 0,4g .

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny kartonik.

Babka Tradycyjna zawiera krople gorzkiej czekolady w cieście, wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi  "Tonda Gentile Trilobata" z apelacją IGP z Piemontu, pokryta całymi prażonymi migdałami i granulkami cukru.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 100g

Producent : Galup, Piemont, Włochy 

 

 

  • API Food
  • Inaudi
  • Galfre'
  • Apulia Food
  • Tiberino
  • Eurocaf
  • KELPEAT
  • Dolcezze Del Forno
  • Happy Mama
  • Mozzarisella
  • Streglio
  • Le Veneziane
  • Verys
  • Deseo
  • Bonfante
  • Marilungo Campofilone
  • Mama Said
  • Madama Oliva
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Galup
  • Fratelli CARLI
  • Filippone
  • Frantoio Moscato
  • IAQUILAT
  • Sa Marigosa
  • San Giuliano
  • Acetaia Mussini
  • Le Asolane
  • Ronco Luigina
  • Pasta Bertoli
  • Natural Boom
  • OPERA 140
  • Frescolat
  • Pronti Via
  • PastaJesce
  • NOVELLA
  • La Bottera
  • Bortolotti Salumi
  • iFerrari
  • BUSTI
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Amedei
  • Derby
  • Simorgh S.N.C.
  • Quore Puro
  • Fattorie Fiandino
  • Gusto Toscano
  • Nord Salse