Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Figi i Czekolada
Masa netto: 750g
Panettone Figi i Czekolada, 750g
Babka drożdżowa z dodatkiem kandyzowanych fig i kropli gorzkiej czekolady, z woreczkiem cukru pudru do posypania
Składniki: mąka pszenna typu „0”, suszone figi 15% (suszone figi, mąka ryżowa), masło (mleko), cukier, żółtka jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu, krople czekolady 7% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa), zakwas naturalny (mąka pszenna typu „0”, woda), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, syrop z cukru inwertowanego, só, miód, syrop glukozowo-fruktozowy, ekstrakt słodu jęczmiennego, naturalne aromaty, naturalny aromat wanilii Bourbon.
Składniki posypki: cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Może zawierać orzechy i gorczycę.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy