Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone z nadzieniem kawowym, z kroplami czekolady białej i melcznej w cieście.
Masa netto: 900g
Panettone nadziewane kremem kawowym i kroplami czekolady białej i mlecznej- włoska babka drożdżowa
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest nadziewana kremem kawowym oraz kroplami białej i mlecznej czekolady.
Pakowana ręcznie w ozdobny karton.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 900 g
Producent : Galup, Piemont, Włochy