Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone nadziewane kremem pistacjowym, bez owoców kandyzowanych
Masa netto: 900g
Panettone nadziewane kremem pistacjowym - Tradycyjna babka drożdżowa.
Babka nie zawiera kandyzowanych owoców i rodzynek, nadziewana jest kremem pistacjowym i kroplami gorzkiej czekolady. Do babki dołączona jest saszetka z cukrem pudrem do posypaniai.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny papier przewiązany wstążką z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Galup Natale 2024.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 900g
Producent : Galup, Piemont, Włochy