Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone z kremem pistacjowym i kroplami białej czekolady w cieście
MAsa netto: 900g
Panettone z kremem pistacjowym i kroplami białej czekolady
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Babka został stworzona z okazji 100-lecia firmy Galup; zawiera krem z sycylijskich pistacji i krople białej czekolady w cieście; panettone nie zawiera owoców kandyzowanych i rodzynek.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 900g
Producent : Galup
Wyprodukowano w Piemoncie, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.05.2023